Coronavirus

Wil jij je laten testen?

Vanaf 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen op het coronavirus. Op die manier controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar. Wil je meer informatie, ga naar www.rijksoverheid.nl of bel bij corona gerelateerde klachten met 0800-1202.

Laten testen?

Bel 0800-1202

als je getest wilt worden op corona.

Dit is een informatienummer vanuit de Rijksoverheid.

Hoe gaat de praktijk om met het coronavirus?

De eerste golf van het coronavirus lijkt onder controle waardoor we ons als praktijk voorbereiden op een 1,5 meter praktijk. Een praktijk waar we altijd aan je zijde staan, maar op gepaste afstand.


Concreet betekent dit het volgende:

  • Wij minimaliseren het fysieke contact tot het hoogst nodige en maximaliseren onze digitale bereikbaarheid. 
  • Blijf thuis. Kom niet naar de praktijk en neem eerst telefonisch contact op.
  • Neem contact op bij vragen of klachten. In overleg met jou kijken we of het telefonisch / digitaal kan of dat je naar het spreekuur komt.
  • Heb je een afspraak op de praktijk, maar heb je klachten (hoesten, niezen, keelpijn, verkoudheid of plotselinge vermoeidheid), kom dan niet naar de praktijk en neem contact op.
  • Heb je een afspraak bij de praktijk, dan wordt bij binnenkomst opnieuw gevraagd of je klachten hebt. Ook je temperatuur wordt gemeten.
  • Maximaal 2 personen in een spreek- of wachtkamer. Hou altijd goed afstand.
  • Voorkom dat je het virus krijgt of doorgeeft: lees de laatste adviezen op Thuisarts.nl

Artikel
Nu Online

#Corona #5Tips

5 Tips Om Overeind Te Blijven In De Coronacrisis

[Belangrijk]

Wil jij je medische dossier toegankelijk maken?

Door het coronavirus worden patiënten vaker verwezen naar huisartsenposten (HAP) en de spoedeisende hulp (SEH). Ook worden mensen in geval van drukte op een huisartsenpost, coronapost of ziekenhuis, soms buiten hun eigen regio behandeld. Het kan daarom belangrijk zijn, dat andere artsen jouw medische dossier kunnen inzien als dat nodig is.


Huisartsenpraktijk Elise staat voor jouw privacy. Inzage in je dossier kan alleen als jij daar toestemming voor geeft.


Wil jij toestemming geven? Laat het ons weten. Voor meer informatie, ga naar www.volgjezorg.nl of neem contact met ons op.


Uitgebreide bereikbaarheid praktijk

Telefoon

0294-412426

Email

elise@huisartsenpraktijkelise.nl

Chat via website

Rechtsonder op website

WhatsApp

0294-412426

Zorgportaal

Informatie Rijksoverheid

Update van 19 mei 2020

Update van 11 mei 2020

​Welke maatregelen worden verruimd per 11 mei 2020?
Iedereen mag buiten sporten (inclusief lesgeven), mits er 1,5 meter afstand wordt gehouden. Die afstand geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar. Wedstrijden, gezamenlijke kleedkamers en douches zijn verboden. Voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar geldt nog steeds dat buiten sporten onder begeleiding gebeurt.


Het uitoefenen van de meeste contactberoepen is per 11 mei 2020 weer mogelijk. Het gaat om onder andere: rijinstructeurs, (para)medische beroepen (diëtist, masseur, ergotherapeut, tandprotheticus, enz.), medewerkers in uiterlijke verzorging (kapper, schoonheidsspecialist, pedicure, enz.) en alternatieve geneeswijzen (acupuncturist, homeopaat). Uitgesloten zijn nog sekswerkers. Als de ontwikkeling in de publieke gezondheid dit toelaat, zouden zij mogelijk vanaf 1 september 2020 weer aan het werk kunnen.


Bibliotheken openen hun deuren weer voor publiek. Ze nemen maatregelen zodat bezoekers 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden.
Scholen in het basisonderwijs, inclusief het speciaal (basis)onderwijs, de dag- en gastouderopvang openen hun deuren.


Waardoor is er per 11 mei 2020 in die sectoren ruimte voor versoepeling van de maatregelen?
De verruimingen per 11 mei zijn mogelijk omdat de klanten van deze sectoren vooral uit de buurt komen. Er komt dus geen druk op het openbaar vervoer en de openbare ruimte. Je gaat er in je eentje heen. Ook kunnen bij kappers, opticiens, pedicures en dergelijke gemakkelijk de gezondheidsadviezen worden opgevolgd, zoals handen wassen.

Wat gaat er naar verwachting veranderen per 1 juni 2020?
Terrassen met zitplaatsen aan tafels waarbij 1,5 meter afstand kan worden gehouden zijn weer toegestaan.
Bioscopen, restaurants en cafés, en culturele instellingen (zoals concertzalen en theaters), mogen binnen open, onder voorwaarden:
een maximum van 30 personen en 1,5 meter afstand;
bezoekers moeten reserveren of zich aanmelden;
vooraf vindt een check plaats om in te schatten of er risico’s zijn.
Musea en erfgoed met een publieksfunctie mogen op basis van reservering open als bezoekers kaartjes vooraf kopen, zodat er gestuurd kan worden op de 1,5 meter afstand.
Het voortgezet onderwijs gaat (gedeeltelijk) open.


Wat gaat er sowieso veranderen per 1 juni 2020?
Omdat het rond 1 juni waarschijnlijk drukker wordt in het openbaar vervoer, wordt het op enig moment lastiger om 1,5 meter afstand te houden. Daarbij is er geen check vooraf mogelijk. Daarom is iedereen verplicht in het openbaar vervoer niet-medische mondkapjes te dragen. Hiermee beschermt u andere reizigers.

Wat gaat er naar verwachting veranderen per 15 juni?
Afhankelijk van de ontwikkeling kan het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) weer examens afnemen en praktijklessen geven. Voor het hoger onderwijs wordt de komende periode in kaart gebracht wanneer en hoe zij te zijner tijd weer open kunnen. Scholen nemen maatregelen om drukte in de spits zoveel mogelijk tegen te gaan, bijvoorbeeld door schooltijden aan te passen.

Wat gaat er naar verwachting veranderen per 1 juli?
Als we het virus onder controle houden, kunnen per 1 juli de gemeenschappelijke wc’s en douches op de campings en vakantieparken, en bij parken, natuurgebieden en stranden weer open. Ook hoopt het kabinet dat het maximumaantal bezoekers kan worden uitgebreid naar 100 personen voor bioscopen, restaurants en cafés, culturele instellingen. Dit geldt dan ook voor georganiseerde samenkomsten, zoals kerkdiensten, bruiloften en uitvaarten.

Wat gaat er naar verwachting veranderen per 1 september?
Als alles nog steeds goed gaat, gaat de deur van het slot voor de fitnessclubs, sauna’s en wellness centra, sportkantines, coffeeshops, casino’s en sekswerkers. Ook zijn alle binnen- en buitensporten dan weer mogelijk voor alle leeftijden. Sportwedstrijden kunnen plaatsvinden zonder publiek. Dit geldt ook voor het betaald voetbal.


Bron: https://www.rijksoverheid.nl/

Update van 23 maart 2020

Update van 12 maart 2020

Waar vind je de laatste informatie?

Wil je meer informatie over het coronavirus, dan adviseren we om de volgende websites te checken: 


Je kunt ook bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351 (dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur).

Vragen?

Bel 0800-1351 

bij vragen over het coronavirus.

Dit is het informatienummer vanuit de Rijksoverheid.

Ik ben je heel dankbaar. Want door zelf antwoorden te zoeken op je vragen, neem je werk uit handen en heb ik tijd om goed te zorgen voor de mensen die dat nu nodig hebben. 

Het coronavirus vraagt improvisatie van ons allemaal. Maar als we elkaar steunen, helpen en begrijpen, dan kijken we straks terug op een periode die de Weespers weer een beetje dichterbij elkaar heeft gebracht.